Recept på drinkar som alla gillar

0

Så du är ute efter recept på drinkar? Du är säkert precis som mig och gillar drinkar, eller hur? Självklart gillar jag både öl och cider, ja till och med vin lite då och då, även om det inte riktigt har tilltalat mig lika mycket som andra slag av alkohol har gjort under mina vuxna år. Då gillar du säkert goda drinkar också! Drinkar kommer självklart i alla olika smaker, till exempel i söta, beska, sura och vissa smakar till och med som ren juice eller saft. Det är dem som är lite extra farlig också, de som går ner som vilken saft som helst, och man bara fortsätter att dricka och dricka tills man känner att man har tagit några för många.

Recept på drinkar behöver absolut inte vara långa och komplicerade, ofta kan man få till sina drinkar med färre ingredienser än man tror, och ofta har man ingredienserna hemma. Men listan nedan på mina bästa recept kommer att variera från både komplicerade till enkla, och det kan också vara så att någon alkoholfri variant kommer slinka in bland drinkarna.

Här kommer recept på drinkarna

Tänk på att dessa drinkar nedan är mina favoriter, och behöver inte nödvändigtvis vara årets trend, men de är alla garanterat goda enligt majoriteten. Dessutom fungerar de bra både under vintern och sommar, ja till och med under alla årets årstider.

1. Smirnoff rhubarb smash

Det du behöver för 4 portioner är bland annat:

 • 50 ml Smirnoff
 • 2 tsk rabarbersylt
 • 4 skiva(or) Citron
 • 6 blad mynta
 • 2 stänk Angostura Bitter

För att få till denna drink behöver du hälla samtliga ingredienser i ett glas, men det går också utmärkt att förbereda drinken, men tänk då på att vänta med att lägga i myntan till servering. Till slut häller du i krossad is och rör kraftigt så att all härlighet blandas.

2. Bubblig Piña Colada

En god Piña Colada sitter sällan fel, jag skulle nästan kunna säga att en sådan drink aldrig sitter fel. Men för att göra den lite roligare kommer här ett recept på en bubblig sådan istället, för vem gillar inte bubblig dricka?

Det du behöver för 4 portioner är bland annat:

 • 3,5 dl tranbärsjuice
 • 2 dl kokosvatten
 • 1,5 dl ananasjuice
 • 3,5 dl mousserande vitt vin
 • 1 ananas, för dekoration

Precis som det första receptet på drinkar så skall du bland alla juicer i en kanna. Fyll sedan 4 stycken champagneglas till fälten och toppa med mousserande vin. Du kan även dekorera glasen med färsk ananas för att få utseende lite mer lockande.

3. Dry Martini

Martini är en klassiker, och alla gillar vi den på olika sätt, men jag har lyckats tagit fram ett recept på drinken som majoriteten gillar. Det gäller bland annat att välja den Gin som man skall använda med omsorg. En riktigt bra Gin är hemligheten när det kommer till att få till sin Dry Martini perfekt. Dessutom skall glaset vara fryst, annars får man inte den fräscha känslan på rätt sätt. Så följ receptet till punkt och pricka så skall det bli bra! Du kan också kolla på wikipedias sida om recept på Dry Martini för att jämföra mitt recept med deras.

Det du behöver för 2 portioner är bland annat:

 • 10 cl gin (torr)
 • 1 cl vermouth (torr)
 • mycket is, kall och torr
 • gröna oliver

Det är nu viktigt att du precis som jag skriver, annars är det lätt hänt att det blir fel. Så läs denna text gärna några gånger innan du gör drinken. Kyl först två cocktailglas och häll sedan i gin och vermouth i en kanna med mycket is. På så sätt blir drinken väldigt kall. Rör om kraftigt för att blanda de två juicerna ordentligt. Sila sedan blandningen i glaset och garnera med en grön oliv för utseendet och smakens skull, sen är du klar!

Det kanske låter som enkelt, men vad de flesta gör fel på är att inte kyla glasen ordentligt, så se till att det verkligen är kallt innan du serverar drinken. Hoppas receptet på drinken fungerar bra!

4. Jordgubbs daiguiri

Denna drink är också en klassiker, men de är ändock få som har testat den. Recept på drinkar liknande denna drink är också ovanliga, men jag ska försöka göra det lätt för dig att få till denna extremt goda drink! Nedan följer receptet på drinken.

Det du behöver för 2 portioner för bland annat:

 • 10 isbitar
 • 8 cl ljus rom
 • 10 jordgubbar, helst frysta
 • 1/2 dl limejuice
 • 1 msk florsocker

Det är nu det svåra kommer, att få till drinken perfekt. Håll dig därför till detta recept istället för att höfta till dig drinken.
Börja med att fryst drinkglaset. Krossa sedan isbitar i en påse, försök inte att använda en mixer då mixer kan ha svårt att klara av isbitar.
Mixa alla ingredienser i ett par sekunder, det ska bli som en slush i konsistensen. Det är även viktigt att du serverar drinken direkt. Du kan också dekorera drinken med en jordgubbe eller limeskiva.

5. Välkomstdrink

Recept på en välkomstdrink kanske inte passar riktigt in bland recept på drinkar, men det är fortfarande en garanterad drink som kommer gå hem hos dina gäster och vänner. så en bål är ett väldigt bra alternativ. Då kan du enkelt hälla upp ett glas och ge gästen en välkomstdrink som de kan sippa på under tiden som bekantar sig med de andra gästerna.

Det du behöver för 6 personer är bland annat:

 • 175 g svarta vinbär
 • 50 g råsocker
 • 6 msk cognac
 • 1 flaska kyld champagne eller mousserande vin

Börja med att smälta sockret tillsammans med bären i en kastrull. Rör om försiktigt tills de tjocknar och blir som en sirap i konsistensen.
Sirapen silar du ner i en bunke och pressar bären mot silen med en slev för att få ut så mycket smak som möjligt. Låt sedan sirapen svalna och dekorera kanterna på glasen genom att doppa kanterna i sirapen och sedan i råsocker. Cognacen blandar du sedan med kvarvarande sirapen och häller några matskedar av det i varje glas. Toppa med kyld champagne eller mousserande vin, tänk också på att servera drinken direkt!

Dessa var mina 5 recept på drinkar

Recept på drinkar finns det i överflöd på nätet, du kan besöka vilken matinritad hemsida som helst egentligen, till exempel på , men ovan listar jag 5 recept på drinkar som är mina favoriter och som garanterat går hem hos dina vänner och dina gäster.

Hoppas du gillar listan och framför allt drinkarna. Drick med ansvar och bjud aldrig på drinkar med alkohol i till minderåriga!

Leave A Reply

Your email address will not be published.